حکم نگهداری و خرید و فروش دستگاه فلزیاب چیست تسنیم
آیا تبلیغ و فروش «فلزیاب» جرم است؟
برای پاسخ به این پرسش که آیا حمل و نگهداری فلزیاب جرم است؟ باید به "قانون ضرورت اخذ مجوز برای ساخت، خرید و فروش، نگهداری، تبلیغ و استفاده از دستگاه فلزیاب"، مصوب سال 1379، مراجعه کرد و ماده واحده قانون مذکور و تبصره های آن را مورد بررسی قرار داد. ماده واحده – ساخت، خرید و فروش، نگهداری، تبلیغ و استفاده از هر گونه دستگاه فلزیاب و همچنین ورود آن به کشور، منوط به اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی کشور میباشد. یکی از اقداماتی که مطابق قانون ما جرم محسوب میشود، عملیات حفاری و کاوش غیرمجاز در محوطههای تاریخی و باستانی است. معمولا این اقدام با هدف به دست آوردن اموال تاریخی و فرهنگی انجام میشود. دستگاهی که برای این اقدام مورد استفاده قرار میگیرد، دستگاه فلزیاب است.
استفاده از دستگاه فلزیاب در حفاریهای غیر مجاز علاوه بر ضبط و توقیف دستگاه ۱ تا ۳ سال حبس را هم به دنبال دارد، به جز آن اگر دستگاه به صورت غیر قانونی و بدون مجوز از سازمان میراث فرهنگی به فروش رود باز هم مجازات دارد. او برای اینکه لولههای زیر زمین خود را پیدا کند، یک دستگاه فلزیاب میخرد. در صورتی که استفاده او بدون داشتن مجوز از سازمان میراث فرهنگی صورت گرفته باشد، ممکن است این شخص به مجازات جرم نگهداری دستگاه فلزیاب محکوم شود. درحالی که سال ۱۳۹۵ حدود ۱۲۰ مورد استفاده غیرمجاز از فلزیاب ثبت شده بود. ماده ۶ نیز صراحتا اعلام کرده که تبلیغ دستگاههای فلزیاب از طریق رسانههای عمومی، مطبوعات، چاپ و نشر پوستر و سایر روشهای تبلیغاتی فقط با مجوز سازمان میراث فرهنگی کشور مجاز است.
همچنین، به افرادی که دستگاه ها را برای مصارف شخصی، مانند جستجو برای اشیاء گمشده، استفاده می کنند، توصیه می شود که از دستگاه های فلزیاب فقط در مناطقی استفاده کنند که مشکلی از نظر قانونی یا امنیتی برای آن ها ایجاد نکند. این میان، سازمان (وزارت) میراث فرهنگی به عنوان شاکی خصوصی وارد عمل شده و در مراجع قضایی برای افراد خاطی تشکیل پرونده میدهند و خواستار اعمال مجازات میشوند. قبل از پرداختن به قوانین، بهتر است ابتدا با دستگاه فلزیاب و کارکرد آن آشنا شویم.
چنانچه دستگاه فوق در حفاری غیرمجاز به قصد کشف اموال فرهنگی ـ تاریخی مورد استفاده قرار گیرد، علاوه بر مجازات فوق، مرتکب به یک سال تا سه سال حبس مجازات مقرر در ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵/۳/۲ محکوم میشود. سازمان میراث فرهنگی در موارد کشف و ضبط فلزیاب و تخلفات مرتبط با آن، به عنوان شاکی و مدعی پرونده شکایت می کند. این سازمان وظیفه حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی کشور را بر عهده دارد و در صورت بروز تخلف، به مراجع قضایی معرفی کرده و خواستار اعمال مجازات های قانونی می شود. طبق این قانون، استفاده از فلزیاب باید صرفا با هدف کاری و در چهارچوب مشخص و با مجوزهای لازم انجام شود. افراد یا شرکت هایی که به دلایل شغلی و کاری نیازمند فلزیاب هستند، باید با مراجعه به سازمان میراث فرهنگی، درخواست خود را ارائه داده و پس از تایید و کسب مجوز، اقدام به خرید و استفاده از فلزیاب کنند.
فلزیاب وسیله ای است که برای ردیابی و تشخیص فلزات در زیر خاک، دیوار یا سطوح مختلف استفاده می شود. با توجه به قدرت و حساسیت دستگاه، فلزیاب ها می توانند اجسام فلزی را در عمق های متفاوت شناسایی کنند. آیا تا به حال شنیده اید که حمل فلزیاب جرم محسوب می شود؟ شاید این سوال برای بسیاری پیش آمده باشد که استفاده از فلزیاب ممنوع است یا خیر؟ با توجه به اینکه امروزه استفاده از فلزیاب برای مقاصد مختلفی رواج پیدا کرده، دانستن قوانین مربوط به این دستگاه بسیار اهمیت دارد. در مثالی دیگر، ممکن است افرادی که در یک کارخانه نساجی مشغول به کار هستند، برای پیدا کردن سوزنهایی که شکسته شده و در میان پارچهها پنهان شدهاند، از فلزیاب استفاده کنند.
اگر مجوز داشته باشید، جرمی مرتکب نشدهاید و اقدامات شما مجازاتی به دنبال نخواهد داشت. در ماده ۱۲ نیز آمده که تعیین دستگاههای اجرایی که برای انجام وظایف خاص خود مستثنا از این آییننامه هستند، با سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور خواهد بود. تبصره 1 – دستگاههای اجرائی برای انجام وظایف خاص سازمانی خود از شمول این قانون مستثنی میباشند.
به عنوان مثال، اشخاصی که در معدن مشغول به کار هستند، ممکن است برای اکتشافات خود در معدن به این دستگاه نیاز داشته باشند. در غیر این صورت حمل بدون داشتن مجوز منجر به ضبط این دستگاه و مجازات فرد خواهد شد. شما می توانید با مراجعه به سایت فروشگاه، از بین انواع دستگاه فلزیاب موجود، محصول مورد نظر خود را انتخاب کرده و آن را به سبد خرید خود اضافه کنید. تعهد بر کیفیت ، اصالت و سلامت محصول شعار ما نیست بلکه مسئولیتیست که قبل و بعد فروش کالا به آن پایبندیم. فروشگاه اینترنتی یکتایاب در زمینه واردات و عرضه انواع سیستم های فلزیاب و طلایاب های حرفه ای و نیمه حرفه ای بسته به نیاز های مختلف مشتریان فعالیت میکند.
اما استفاده و نگهداری از این دستگاهها در ایران تحت قوانین خاصی قرار دارد و میتواند به جرم تبدیل شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات حمل و نگهداری فلزیاب در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات حمل و نگهداری فلزیاب پاسخ دهند. استفاده غیر قانونی از فلزیاب به خصوص با هدف حفاری و کاوش غیر مجاز، علاوه بر ضبط و مصادره دستگاه، مجازات حبس را نیز به همراه دارد.
برای مثال، فردی که دستگاه را بدون مجوز از وزارت میراث فرهنگی و گردشگری حمل کند، مرتکب تخلف شده و ممکن است مجازات های مختلفی از جمله جریمه نقدی، ضبط دستگاه و حتی حبس در انتظار او باشد. ماده ۷ هم تاکید میکند که ورود دستگاههای فلزیاب به دریافت مجوز از سازمان میراث فرهنگی کشور منوط بوده و رعایت سایر مقررات ناظر به موضوع آن است. به گزارش سلام نو، قیمت یک دستگاه فلزیاب در بازار ایران به ۳۰۰ میلیون تومان رسیده است؛ خرید، فروش، استفاده و حتی نگهداری از آن بدون مجوز میراث فرهنگی، عملی مجرمانه محسوب میشود و اگر هنگام حفاری غیرمجاز، کشف شود مرتکب به یک تا سه سال حبس، محکوم خواهد شد. نگهداری دستگاه فلزیاب و یا استفاده از آن بدون اخذ مجوز، دارای وصف کیفری است و مرتکب را با مجازات قانونی این امر، روبرو خواهد ساخت و همین امر، ضرورت اطلاع از قانون جدید مجوز گنج یاب در ایران و مجازات حمل و نگهداری فلزیاب بدون مجوز را ضروری می سازد. استفاده از فلزیاب بدون کسب مجوز و خارج از چهارچوب های قانونی، عواقب و مجازات هایی را در پی خواهد داشت. بر اساس قانون، حمل و نگهداری دستگاه فلزیاب به صورت غیر مجاز، جرم محسوب شده و فرد خاطی علاوه بر ضبط و مصادره دستگاه، به مجازات حبس از یک تا سه سال محکوم خواهد شد.
برای پاسخ به این سوال، لازم است قوانین حمل و نگهداری دستگاه را بررسی کنیم. یکتایاب بزرگترین فروشگاه اینترنتی انواع دستگاه فلزیاب، طلایاب و گنج یاب در ایران است که، توانسته است رضایت مشتریان خود را جلب کند. این فروشگاه با ارائه انواع دستگاه فلزیاب از بهترین برندهای بازار با نازل ترین قیمت و کیفیت، توانسته است خود را به عنوان مرجع خرید و فروش دستگاه فلزیاب در ایران مطرح کند. یکی از مهمترین مسائلی که در مورد فلزیابها باید در نظر گرفت، استفاده غیرمجاز از آنها برای حفاری و کاوش در محوطههای تاریخی و باستانی است. طبق قوانین ایران، عملیات حفاری و کاوش غیرمجاز در این محوطهها، با هدف به دست آوردن اموال تاریخی و فرهنگی، جرم محسوب میشود. اگر کسی با استفاده از فلزیاب اقدام به چنین کاوشهایی کند، تحت تعقیب قانونی قرار خواهد گرفت.
فلزیاب خودکاری
فلزیاب خوب
فلزیاب خرید
فلزیاب خوراکی
فلزیاب خوب و ارزان
فلزیاب خانگی
خرید فلزیاب دست دوم
خرید فلزیاب دیجی کالا
خرید فلزیاب نقطه زن
فلزیاب دست دوم شیپور